انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه قم بر آن است تا بر اساس آئیننامه مصوب هیأت مؤسس و هیأت مدیره انجمن، از افکار، آرا، اندیشهها و تحقیقات قرآنی تمامی قرآنپژوهان حوزه و دانشگاه بهرهمند شود چرا که اندیشههای قرآنی در تعامل با یکدیگر ارزشمندترند.
حجت الاسلام دکتر سید رضا مؤدب استاد دانشگاه، پژوهشگر علوم قرآنی و عضو هیأتمؤسس انجمن قرآنپژوهی حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران با بیان مطلب فوق گفت: این انجمن گرچه از طرف حوزه علمیه قم و با حمایت معنوی معاونت پژوهشی این حوزه تشکیل شده، اما آماده است تا با همه قرآنپژوهان تعامل مفید و مؤثر داشته باشد.
وی تأکید کرد: این انجمن سعی دارد استقلال خود را از حوزه حفظ کند و به طور مستقل به انجام مطالعات قرآنی اقدام کند.
دکتر سید رضا مؤدب درباره اهداف تشکیل این انجمن گفت: گرد هم آوردن پژوهشگران حوزه قرآن و علوم قرآنی، برای ایجاد تعامل، هماندیشی و همیاری آنها در حوزه مطالعات علوم قرآنی از جمله اهداف این انجمن است.
این پژوهشگر و محقق علوم قرآنی تأکید کرد: در دهه اخیر هم در حوزه و هم در دانشگاه، پژوهشهای قرآنی رو به رشد بود و بر این اساس فعالیتهای انجمن شکل گرفت.
مؤدب توضیح داد: فعالیتهای این انجمن در سه بخش آموزش، پژوهش و اداری و مالی انجام میشود که در بخش آموزش با برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت در شاخههای تخصصی و عمومی به ارائه آموزشهای قرآنی میپردازد.
وی ادامه داد: بخش پژوهش نیز بر آن است تا با انتشار یک نشریه قرآنپژوهی در سطح حوزه و دانشگاه و نشر آثار قرآنی، تصحیح برخی آثار قدیمی قرآنی، تألیف آثار جمعی در موضوعات نوین، ارائه مشاوره درباره رسالههای قرآنی دانشجویان و راهاندازی بانک اطلاعات قرآنی، جدیدترین تحقیقات قرآنی را به علاقهمندان ارائه کند.
دکتر مؤدب پرداختن به موضوعات جدید قرآنی و نیز گرایش به مطالعات جمعی به جای مطالعات فردی را از راهکارهای پرهیز از موازیکاری در عرصه پژوهش و تحقیق در کشور دانست.
خبرگزاری قرآنی ایران |